loading...

حریری به رنگ آبان

Content extracted from http://abaan.blog.ir/rss/?1738842601

بازدید : 1374
سه شنبه 5 اسفند 1398 زمان : 16:06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

حریری به رنگ آبان

خب! بعد از اینکه پرتقال امروزم را خوردم، آمده‌ام کمی‌راجع‌به کرونا با شما صحبت کنم. البته مطمئنم که شما همهٔ این مطالب را بهتر از من می‌دانید ولی بیایید بار دیگر مرورشان کنیم و خارج از جو حاکم و حواشی و شایعات، به این ویروس بپردازیم.

حریری به رنگ آبان

کروناویروس چیست؟
ویکی پدیامی‌گوید کروناویروس‌ها خانوادهٔ بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرسو کووید ۱۹را شامل می‌شوند. کروناویروس‌ها اواخر قرن نوزدهم کشف شدند و می‌توانند انسان و حیوان را درگیر کنند. آخرین نوع این ویروس‌ها در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین بین انسان‌ها شیوع پیدا کرد.

علائم کروناویروس چیست؟
دورهٔ نهفتگی این بیماری به گفتهٔ «از ما بیشتر دان‌ها»، ۲ الی ۱۴ روز است و آشکار شدن آن بر انسان معمولا با تب، سرفه‌های خشکو مشکلات تنفسیآغاز می‌شود و بیش از همه، دستگاه تنفسی و ریه‌ها را درگیر می‌کند و سایر علائمش مشابه سرماخوردگی و آنفولانزاست.
اما نکتهٔ مهم این است که این‌روزها در کنار کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی‌های معمولی هم همچنان درحال فعالیت هستند پس هر سرماخوردگی و سرفه‌ای را کرونا تلقی نکنید! اگر احساس کسالت می‌کنید و تب شما بیش از دو-سه‌روز ادامه یافت باید به مراکز درمانی مراجعه کنید.

چه کنیم کرونا نگیریم؟
این‌روزها شایعات و تجویزهای اقدس‌خانم‌جانی زیاد است. هرچه که در کانال‌ها و فضای مجازی می‌شنوید و می‌بینید، جدی نگیرید. با عرض معذرت دعای ندبه و زیارت عاشورا و اسپند و شاش خشک ماده‌الاغ با اسم شیک عنبر نسا، به‌درد همان اقدس‌خانم‌جان‌ها می‌خورد نه مقابله با ویروس‌ها که هیچ‌کدام این‌ها برایشان عددی نیستند‌. پس نه وحشت کنید، نه تن به این‌جور تجویزها بدهید. فقط تا جایی که می‌توانید بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنید تا ویروس وارد بدنتان نشود.

دانشگاه که بودیم نشستم پای حرف‌های استاد کاف، یکی از اساتید ویروس‌شناسی دانشگاهمان که فارغ‌التحصیل سوربن فرانسه است، می‌گفت: «از کرونا نترسید چون برای افراد سالم و معمولی خطری ندارد و به شکل یک سرماخوردگی یا آنفولانزای ساده خودش را نشان می‌دهد. فقط گروه‌های حساس و خانواده‌هایشان مثل همیشه باید مراقب باشند.»

پس نکتهٔ اولو مهم‌ترین نکته: نترسید! ترس و استرس و دلهرهٔ «وای اگه کرونا بگیرم چی؟» و «وای همه‌امون می‌میریم.» بدتر از ویروس کرونا می‌تواند شما را از پا در بیاورد چون سیستم ایمنی بدنتان را ضعیف می‌کند! نرخ مرگ و میر کرونا ۲-۳ درصد است. آنفولانزای آبان و آذر را به یاد دارید؟ نرخ مرگ و میرش ۳۵ درصد بود! کرونا پیشش سوسک محسوب می‌شود. اگر می‌بینید سر و صدا کرده به‌خاطر سرعت شیوع و کمی‌مبهم‌بودنش برای محققین است.
نکتهٔ دوم:غذاهای مقوی بخورید، میوه و سبزی بخورید، به خودتان یک‌عالمه ویتامین C برسانید، بدنتان را گرم نگه دارید و به گلبول‌های سفید قشنگ و گوگولی‌تان اعتماد کنید! بهترین راه مقابله با کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است.
نکتهٔ سوم:بعد از بیرون آمدن از سرویس بهداشتی، بعد از دست زدن به گوشت خام، بعد از آلودگی دست‌ها در محیط بیرون از خانه، بعد از دست زدن به حیوانات و کلا هروقت حس کردید دست‌هایتان نیاز به شست‌و‌شو دارد، آن‌ها را با آب گرم و صابون بشویید. صابون اینقدر خفن است که از پس ویروس‌ها هم بر می‌آید و می‌زند لت و پارشان می‌کند!
نکتهٔ چهارم:جان جدتان وسواس نگیرید! نیازی نیست خودتان را با الکل سفید و ژل ضدعفونی‌کننده و امثالهم بکشید! نهایتش این است که اگر بیرون بودید و با دست آلوده به گوشی و هندزفری و کارت بانکی‌تان دست زدید، محض احتیاط دوتا پیس‌پیس رویشان الکل سفید(با تاکید بر ۷۰ درصدی بودنش) بپاشید که آلودگی‌های احتمالی برطرف شود. این مسئله درمورد سطوحی که مرتب لمس می‌کنید هم صدق می‌کند.
نکتهٔ پنجم:استفاده از ماسک در این شرایط، به‌منظور مبتلانشدن به کرونا نیست بلکه مقصود از زدن ماسک این است که اگر خودتان کرونا داشتید به بقیه انتقال ندهید؛ مخصوصا در دورهٔ نهفتگی ویروس که حتی خودتان هم نمی‌دانید مبتلا شده‌اید ولی می‌توانید به بقیه انتقال دهید. پس اگر توانستید در این دزدبازار ماسک گیر بیاورید و بزنید، باید ماسک‌ها را بعد از دو ساعت بیندازید دور. به نقل از همان استاد که پیش‌تر گفتم، ماسک‌ها بعد از دو ساعت تبدیل به یک محیط مرطوب و دنج برای دورهمی‌باکتری‌ها می‌شوند و بدین ترتیب احتمال تجمع باکتری‌ها و ورودشان به دهان مبارکتان فراهم می‌شود و ممکن است به عفونت گلو و بیماری‌های این‌چنینی، دچار شوید. نتیجه؟ سیستم ایمنی بدنتان تضعیف می‌شود و کرونا هم با خیال راحت تشریف می‌آورد توی جان و تن شما. پس یا ماسک نزنید یا اگر می‌زنید هر دوساعت یک‌بار یا هروقت حس کردید مرطوب شده، معدومش کنید؛ فرقی هم بین ماسک ساده و فیلتردار نیست.
نکتهٔ ششم:تا می‌توانید در خانه بمانید! بهترین راه پیشگیری از کرونا این است که اگر کار ضروری ندارید از خانه خارج نشوید. حالا یک‌مدتی هم بنشینیم ور دل هم توی خانه، چه می‌شود مگر؟ با هشتگ کرونا عامل نزدیکی دل‌ها! ولی اگر مجبورید خارج شوید نکات بهداشتی را رعایت کنید و از افرادی که عطسه و سرفه می‌کنند دست کم یکی‌دومتر فاصله بگیرید.
نکتهٔ هفتم:دست‌دادن و روبوسی و ماچ آبدار و بغل و امثالهم ممنوووووع! این سوسول‌بازی‌های «دست نمی‌دم چون دوستت دارم» را هم بریزید دور. تعارف داریم مگر؟ دست نمی‌دهیم چون نباید در این شرایط دست داد. والسلام!
نکتهٔ هشتم:تا می‌توانید به دهان و بینی و چشم‌هایتان دست نزنید و هنگام عطسه و سرفه، دستمال بگیرید جلوی دهانتان و بعدش دور بیندازید. در صورت نداشتن دستمال، آرنج دستتان را مقابل دهان بگیرید نه کف دست‌ها را!
نکتهٔ نهم:اگر خودتان صحیح و سالمید ولی در خانه‌تان کسی هست که بیماری خاصی دارد مثل بیماری کلیوی، تنفسی، قلبی، دیابت، یا تحت مراقبت‌های پزشکی و شیمی‌درمانی و دیالیز است، حق ندارید از خانه بیرون بروید! اگر هم از خانه بیرون رفتید دیگر برنگردید و همان بیرون بمانید! شما ممکن است کرونا بگیرید و خوب شوید اما اگر این ویروس را با خود به خانه ببرید، جان عزیزتان را جدا به‌خطر می‌اندازید.
نکتهٔ دهم:کرونا در کودکان خود را به شکل یک سرماخوردگی ساده نشان می‌دهد. نگران بچه‌ها نباشید و دست و پایتان را گم نکنید. فقط مراقبت‌های لازم را انجام بدهید که همین سرماخوردگی ساده هم برایشان اتفاق نیفتد.

اگر کرونا گرفتیم چه کنیم؟
هول نکنید! اگر بیماری خاص و شرایط ویژه ندارید، کرونا خطر جدی برایتان ندارد. مثل آنفولانزاهای گذشته است و بعد از دورهٔ خاص خودش، تمام می‌شود و‌ می‌رود پی کارش. پس اگر احساس کسالت کردید، در خانه ماندن بهتر از رفتن به بیمارستان است. به‌جای اینکه در بیمارستان قرنطینه شوید و آنجا را آلوده کنید، توی اتاق خانه خودتان را قرنطینه کنید و فقط برای دریافت مراقبت‌های پزشکی از خانه خارج شوید؛ البته نه همین‌طور عادی؛ زره‌پوش و با ماسک دونونه!

در مدت بیماری موارد بهداشتی مثل شست‌و‌شوی دست‌ها، استفادهٔ دائم از ماسک، عدم ارتباط نزدیک با دیگران و دست‌دادن و روبوسی، عدم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، استفاده از یک اتاق جداگانه و ظروف و لحاف‌تشک غیراشتراکی و امثالهم را رعایت کنید و مطمئن باشید گلبول‌های سفید قشنگ و گوگولی‌تان بلدند از پس این ویروس بر بیایند. لشکر سپیدپوش جان بر کف توی بدنتان را دست کم نگیرید! فقط اگر حس کردید بیماری رو به وخامت است، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید تا تحت مراقبت باشید. ۹۸ درصد بیماران، کاملا درمان می‌شوند.

اگر کرونا گرفتیم و درمان شدیم، بعدش چه کنیم؟

همان‌هایی که در قسمت «چه کنیم کرونا نگیریم» نوشتم را بخوانید و انجام بدهید.

پی‌نوشت:مطالبی که نوشتم، حاصل خواندن دو مقاله در مورد کروناویروس‌ها، صحبت با چند دکتر ویروس‌شناس و خواندن مطالبی درمورد ویروس‌ها و ساختارشان و عملکردشان است. نتیجهٔ همهٔ این تحقیقات این است که از کرونا نترسیم، بهداشت را رعایت کنیم، و در صورت ابتلا، مراقبت‌های لازم را انجام دهیم تا دورهٔ بیماری به پایان برسد. این‌روزها نه خیلی ریلکس باشید، نه خیلی نگران. می‌شود با هوشیاری و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی کرونا را هم پشت سر گذاشت. اگر هم فکر می‌کنید در این پست، مطلبی جا مانده و یا ناقص است، خوشحال می‌شوم تصحیح کنید. با آرزوی سلامتی و حال خوب برای شما عزیزان دل‌انگیزم. 💙

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 1

آمار سایت
  • کل مطالب : 16
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 9
  • بازدید کننده امروز : 7
  • باردید دیروز : 2
  • بازدید کننده دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 87
  • بازدید سال : 238
  • بازدید کلی : 25127
  • کدهای اختصاصی